Posted on

Att spela brädspel är någonting som varit populärt under många år och det är det fortfarande. Trots teknikens framfart och smidigheten med att spela via dator eller tv-spel så är brädspel fortfarande populära runtom i världen. Det är en speciell känsla och upplevelse att sitta med vänner eller familj runt bordet och spela spel och det är någonting som vi tror kommer att leva vidare länge till. På vår hemsida kommer du kunna läsa mer om vad vi tycker är världens bästa brädspel.

Spel för hela familjen

Här på Funbase.se kommer du att kunna läsa mer om alla de populäraste brädspelen som finns på marknaden och hur de går till. Det finns en del spel som fungerar bra för hela familjen att spela tillsammans, som det alltid populära Fia med Knuff. Få är nog de som aldrig har provat på att spela Fia med Knuff, ett spel som är roligt både för barn och vuxna.

Ett annat spännande spel är Cluedo, där du tävlar mot andra om att lista ut vem som har begått ett brott. Du ska komma på både vem, vart och med vad brottet skedde. En annan klassiker är Monopol där du ska bli kung på fastighetsmarknaden. Monopol finns i flera olika varianter och specialversioner, men den klassiska versionen är förstås den som är mest populär bland brädspelare världen över.

Strategispel

Ett spel som är mycket populärt och som har varit det under en väldigt lång tid är Schack. Det finns tävlingar och mästerskap i det här brädspelet. Det handlar om att tänka strategiskt och smart för att lyckas besegra motståndaren. Här på min sida kan du läsa mer om det här spelet som lockat spelare i flera hundratals år, dock är dess historia fortfarande väldigt omdiskuterad i världen.

Ett annat strategiskt brädspel som är populärt är Risk, där det handlar om att ta över världen med sina arméer. Spelet har funnits sedan på 1950-talet och kommer ursprungligen från Frankrike. Spelbrädet är i form av en världskarta och maximalt fem spelare kan spela på samma gång. Vi kommer ha en separat artikel med mycket mer information om spelet Risk och hur det går till att spela det.

Frågesport

Ett populärt spel i hem världen över är Trivial Pursuit, som är frågesport. Det finns i många olika varianter, både för barn och vuxna samt med mer specifika frågor om ett visst ämne. Det finns till exempel en barnvariant med frågor om Disney, men det mest kända är förstås den vanliga varianten för vuxna som uppdateras med nya frågor lite då och då. Du tar dig runt en spelplan och svarar på frågor.

Varje frågekategori har en tårtbit i en specifik färg och det gäller att få alla sex tårtbitarna innan du kan gå i mål. Trivial Pursuit förkortas till TP och det är ett spel som kan ge timmar av underhållning till både stora och små. Det är det mest populära frågespelet i världen och det har funnits ända sedan 1980-talet. Nya varianter görs än idag så att spelet hålls uppdaterat.

Sammanfattning

Att spela brädspel är riktigt roligt och här kommer vi att tipsa dig om de populäraste brädspelen i världen. Även om tekniken går framåt så är brädspel ändå populära bland folk runtom i hela världen och det kommer troligtvis alltid att finnas brädspel. Hos oss kommer du lära dig mer om brädspel i olika varianter. Vi hälsar dig hjärtligt välkommen hit och hoppas att du kommer få mycket nöje av att läsa hos oss.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *